Meer regionale spreiding van cultuurgelden? In Drenthe en Groningen zie ik het nauwelijks
Oog in oog met een wolf in Westenesch

Wat doen die Drentse schilders toch daar langs de Drentsche Aa?

Nationaal Park Drentsche Aa Foto ANWB
Leden van het Drents Schildersgenootschap (DSG) zijn bezig een ode te brengen aan de Drentsche Aa: Beek in beeld. Daar doen ze twee jaar over. Nu, halverwege, is er een tussentijdse expositie Werk in Wording. Te zien vanaf 5 juli in Warenhuis Vanderveen in Assen.

Citaat uit een persbericht:

‘Deze unieke beek, die nog volledig in haar oorspronkelijke loop meandert, heeft altijd een magische aantrekkingskracht gehad op kunstenaars. Beek in Beeld heeft als doel de Drentsche Aa van bron tot monding in beeld te brengen met eigentijdse kunstwerken en deze indrukken om te zetten in nieuwe en actuele kunstwerken.

Nu er één jaar voorbij is, willen we graag de tussentijdse resultaten ervan laten zien aan het publiek. De tentoonstelling "Werk in Wording" biedt zicht op het creatieve proces van de deelnemende kunstenaars. Bezoekers kunnen niet alleen de eindwerken bewonderen, maar ook de schetsen, experimenten, foto’s, overdenkingen, verhaaltjes en de poëzie die tijdens het proces zijn ontstaan.’

Tijdens de opening worden twee lezingen gegeven. Siemen Dijkstra vertelt over ‘Drentse Aa, van kunstenaarsidylle tot bedreigd landschap’ en gaat in de waarde van natuur en water. Egbert Meijers, ambassadeur van het Nationaal Park Drentsche Aa, zal spreken over ‘Het proces van de kunstenaar in relatie tot zijn verbeelding van het landschap van de Drentsche Aa’.’

Deelnemende kunstenaars:

Fokko Rijkens, Rineke Hollemans, Wikje Schoon, Fleur Krist, Bea de Roo, Klaas Koops, Erik van Ommen, Anneke Verstegen, Siemen Dijkstra, Gineke Zikken, Wout Wachtmeester, Nicole van der Veen - Kerssies, Albert Rademaker, Sikko Mulder, Albert Greving, Annemarie de Groot, Herman van der Poll en Marieke Geerlings.