Blijft The sky the limit bij Beelden in Gees?
Eerst in Assen luisteren naar Valentijn de Heer, drie dagen daarna naar Murat Isik

Into Nature kiest De Onlanden als decor vijfde editie internationale kunstmanifestatie

De Kleibosch in De Onlanden Foto Het Drentse Landschap
Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief: de vijfde editie van de internationale kunstmanifestatie Into Nature wordt in 2026 gehouden in De Onlanden.

Thema is dit keer ‘wederkerigheid’.  Volgens artistiek leider Hilde de Bruijn nodigen De onlanden als complex ecosysteem uit tot nadenken over andere wereldbeelden, ecologische systemen en relaties. De keuze is mede ingegeven door de gemeente Noordenveld als culturele gemeente van Drenthe in 2025 en 2026.

“Omdat we in de toekomst alleen maar meer land aan het water zullen teruggeven, luidt de vraag hoe we ons opnieuw kunnen verhouden tot het moeras. In ons programma willen het gesprek over ons denken in termen van bruikbaarheid van het landschap en natuur centraal stellen”, aldus De Bruijn.

Vooruitlopend brengen dit najaar de eerste kunstenaars van de buitententoonstelling een bezoek aan het 2500 hectare tellende drassige gebied dat tussen Peize en de stad Groningen is bedoeld om wateroverlast tegen gaan. Hun werk zal uiteindelijk in het voorjaar van 2026 werk te zien zijn.

De onlanden worden overigens ook nu al door kunstenaars onderzocht. Eerder dit jaar werd bekend dat vijf leden van Kuunst.nu het gebied onder de loep nemen voor een presentatie eind 2024. Daarna worden meer kunstprojecten in gang gezet, onder anderen met beginnende kunstenaars uit Noord-Nederland.

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).