Dirk Jan geniet opnieuw van Jonge Sla
Into Nature kiest De Onlanden als decor vijfde editie internationale kunstmanifestatie

Blijft The sky the limit bij Beelden in Gees?

1 The sky's the limit Eugène Terwindt Beelden in Gees
Even hing het voortbestaan van de grootste beeldentuin van Noord-Nederland aan een dun draadje. Toch beleeft Beelden in Gees een nieuwe lente.

Na een noodgedwongen stilte door ziekte van Yvo van Marle stapten eind vorig jaar zus en broer Esther en Erik Dokter naar voren om als nieuwe eigenaren een gedurfde klus over te nemen: het weer tot leven wekken van een zeven hectare omvattend sculpturenpark plus galerie in Zuidoost-Drenthe.

Sinds eind april is de attractie weer open. Onder een ander beeldmerk: de drie letters van Beelden in Gees zijn samengevoegd tot BIG met daarachter in oranje de woorden Art & Garden. Er spreekt voortvarendheid uit die weg drijft van de omfloerste elegantie waar Drenthe graag bekend om staat.

Toen ik de tuin bezocht, kon ik eerst het herkenningspunt The sky is the limit van Eugène Terwindt niet vinden. Na enig zoeken bleek dat 24 meter hoge aluminium ladder naar de hemel was neergehaald. Vermoedelijk voor onderhoud.

BIG Art & Garden is tot en met 6 oktober te bezoeken aan de Schaapveensweg 16 in Gees. Open: donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree 11 euro https://www.beeldeningees.nl/