Leest ‘Elke provincie een eigen Gouden Eeuw’ van Louis Sicking
Librisprijs Shortlistpodcast nummer 1: ‘Gebied 19’ van Esther Gerritsen, met Esther Gerritsen

Nalatenschap Adri de Fluiter (1940 – 2024) te zien bij MicksArt Gallery in Emmen

     Adri de FluiterBij MicksArt Gallery in Emmen opent zondag een (verkoop)tentoonstelling met werk uit de nalatenschap van beeldend kunstenaar Adri de Fluiter (1940 – 2024). Te zien is een keuze uit zijn beelden, schilderijen, sculpturen en tekeningen.

De eerder dit jaar op 83-jarige leeftijd overleden De Fluiter geldt met name in Drenthe als een beeldbepalend kunstenaar en organisator van kunst-evenementen. Hij was onder meer betrokken bij NatuurKunst Drenthe, Peatpolis en Stadsbeelden Emmen en gaf mede de aanzet tot Drenthe als provincie waar beeldende kunst en natuur samengaan.

Twee citaten uit een persbericht:

“Zijn internationale impact op de kunstwereld en de samenleving is onmiskenbaar. Zijn nalatenschap zal voortleven in de prachtige kunstwerken die hij heeft geschapen en die vele harten hebben geraakt.”

En ook:

“De Fluiter was niet alleen een begaafd kunstenaar, maar ook een draaischijf voor hoogwaardigheidsbekleders. Zo heeft Adri de Fluiter tot vier keer toe koningin Beatrix mogen verwelkomen in Drenthe vanwege zijn kunstwerken, projecten en exposities. Zijn impact reikte verder dan de kunstwereld; hij bracht de koninklijke aanwezigheid naar de provincie en verrijkte de culturele ervaring voor velen.”

De tentoonstelling op zondag 7 april om 15.00 uur aan bij Micksart Collectief aan de Kapitein Grantstraat 24 in Emmen, naast kringloopwarenhuis Het Goed, en is te zien tot en met 22 juni.