Oud-voorzitter Huus van de Taol Anne Doornbos was jarenlang illegale plak-activist
Dirkjan en Bert kijken uit naar een dagje in Coevo(o)rden

Plafondschildering Museum Jan van Loon in Assen is voltooid

Assen Plafondschildering Museum Jan van Loon

Bericht van Tom Hageman, bestuurslid van Museum Jan van Loon in Assen. Of we willen doorgeven dat de plafondschildering in de voormalige doopsgezinde kerk in de Oranjestraat no 13 in Assen – tegenwoordig het Museum Jan van Loon –  is voltooid.

“Het had wat voeten in aarde, want Covid kwam ertussen, maar nu is het zover. Assen is een bezienswaardigheid rijker: De Sixtijnse kapel van Assen.”

Toe maar Jan.

Nog een citaat uit het bericht:

“Studenten van de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen, begeleid door Randolph Algera hebben er lang aan gewerkt. De afgelopen weken is het project met medewerking van Maarten Dalstra, Ferenc Erdok, Hans Hage, Klaas Koops, Fleur Krist, Jan van Loon, Rein Pol, Gabrielle Westra en Jesamine Totañes Wiersema afgerond.

Het kunstwerk schildert de geschiedenis van de Wederdopers, vanaf het gewelddadig begin in Münster, via het veelbelovend perspectief van verlichting tot en met het vrijzinnig pacifisme van Menno Simons. Overigens wemelt het werk van de verwijzingen, Michelangelo waardig.”

Nog een keer toe maar.

Wat betreft de foto, zoals iedereen weet, is de werkelijkheid mooier. En scherper. Op deze plaats doe ik op dit moment alleen een suggestie.