Martine van der Veer helpt met een podcastserie misverstanden over de muzen uit de wereld
Margaretha Kleine terug met vrouwenband, nieuw Drentstalig werk en een steviger geluid

Marjoleine de Vos, Frits van Oostrom en Klaas Nanninga in ‘Onder de vulkaan’

5804210_w1272_kaartvulkaan6apers
De Literaire Hemel in Amen is gesloten, maar Onder de vulkaan in Groningen gaat door. Thema van aflevering 6 van seizoen 5 is zondag 21 mei  ‘Beestenboel’. Plaats van handeling is het Grand Theatre in Groningen. Aanvang 15.00 uur. De organisatie is in handen van stichting Square Web.

Hieronder het persbericht:

“Marjoleine de Vos is schrijver, dichter en columnist bij de NRC. In haar laatste (prachtig vormgegeven) boek, Een dolgelukkig Montessorivarken, snijdt ze een van haar favoriete thema’s aan: lekker eten. Over wijn en het geluk van lunchen, de vork en andere belangrijke uitvindingen en wat een citroen betekent voor je levensgeluk. Kortom; een boek om van te watertanden.

Op 12 mei gaat de Utrechtse hoogleraar historische letterkunde Frits van Oostrom met emeritaat. En dat doet hij groots: die dag verschijnt ook De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk. Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber onderzoekt hij wat het verhaal over Reynaert nu zo uniek maakt. Zo uniek dat Van Oostrom zelf zich al een heel leven lang met die vos bezighoudt.

De meeste kinderen verzamelen schelpen en andere natuurvondsten. De meeste kinderen houden er op enig moment ook weer mee op. Zo niet Klaas Nanninga. Hij ging biologie studeren en decennialang verzamelde hij vlinders, vogels en andere beesten; nu is zijn huis aan de Groningse Korreweg een volwaardig natuurmuseum geworden.”