Even geduld a.u.b. K. Schippers houdt de boel op
Straks Judith Leyster, maar eerst komt Barbara van den Hoofdakker naar Museum De Buitenplaats

Koopt de nieuwe Roet en lees de bespreking van de rijstwafeletende criticus André Degen

Bespreking Andre Degen

Mooi voor de verkoop van de laatste exemplaren aan is in het prijswinnende Drents Letterkundig Tiedschrift Roet een bespreking verschenen van mijn boek Woest & Ledig. Auteur is André Degen, die schijnbaar net zo veel plezier heeft beleefd aan het schrijven van zijn ‘kritiek’ als aan het lezen van wat hij noemt een ‘bonte verzameling schrijfsels’.

Om de verkoop te stimuleren, zal ik hier niet uit het stuk van de rijstwafeletende criticus André Degen citeren. In plaats daarvan raad ik belangstellenden aan 4 euro neer te tellen voor dit themanummer met veel aandacht voor teksten in het Stellingwarfs. En - mis het niet - een opmerkelijk slotstuk waarin dichter Ria Westerhuis korte metten maakt met zowel het leesgedrag van voornoemde Degen als ook de keuzes van de Roet-redactie.

In een moeite door hieronder de aanschafinformatie over Woest & Ledig zoals die op verzoek van NBD Biblion is opgesteld door recensent 'Bookarang', de machine die terugkaatst wat hem of haar wordt toegeworpen:

'Een bundeling van columns, beschouwingen en verhalen van Joep van Ruiten, waarvan een deel eerder verscheen in Dagblad van het Noorden en cultuurweblog 'Woest & Ledig'. Wat gebeurt als een man uit 'het Westen des lands' via omzwervingen in 'het Noorden des lands' belandt? Joep van Ruiten vreesde van de wereld te vallen en zette het op een schrijven. Gebruikmakend van verschillende journalistieke en literaire genres wordt verteld over afkomst en identiteit, leegte en vervulling, kunst en cultuur, boeken en beelden. Invoelend en lichtvoetig geschreven. Joep van Ruiten (Roelofarendsveen, 1965) werkt als cultuurjournalist.'

Bookarang heeft overigens dertig bladzijden meer gelezen dan Degen, 192 in plaats van 160.