Het gemeentehuis van Coevorden stuk maken, met hulp van Sake Elzinga
Luisteren naar Thijs Lijster en zijn pleidooi voor commonisme

Symfonisch Blaasorkest Nedersaksen bezoekt De Tamboer in Hoogeveen

Symfonisch Blaasorkest NedersaksenEen nieuw voorbeeld van branding van het woord Nedersaksen. Aanleiding is dit keer de ontvangst van een persbericht waarin een concert op 6 mei in De Tamboer in Hoogeveen wordt aangekondigd:

“De Koninklijke Harmonie van Thorn reist de provincie grenzen over om in Drenthe samen met het Symfonisch Blaasorkest Nedersaksen een dubbelconcert te geven. Deze unieke samenwerking is een muzikaal avontuur waarbij muzikale grenzen worden opgezocht.

De Koninklijke Harmonie van Thorn bezoekt zelden de grenzen van de noordelijke provincies en het is daarom een unicum dit prestigieuze orkest te ontvangen in de Tamboer in Hoogeveen. De harmonie komt uit op het allerhoogste niveau van de blaasmuziek en behaalde in 2016 de officiële titel Europees Kampioen, door glansrijk de eerste European Contest for Wind Orchestra’s (ECWO) te winnen.

Op het concert zullen beide orkesten de grenzen van hun muzikaliteit opzoeken. De Koninklijke Harmonie van Thorn onder leiding van Jan Cober zal deze avond o.a. het wereldbekende Petroesjka van Igor Stravinksy ten gehore brengen. Het Symfonisch Blaasorkest Nedersaksen onder leiding van Nico Sieffers zal werken uit de VS, Engeland en Frankrijk en Spanje ten gehore brengen.”

Thorn is een stad in Limburg. Het Symfonisch Blaasorkest Nedersaksen is een vanuit Ommen opererend projectorkest met amateurmusici en bestaat sinds 2018.