Iduna Paalman genomineerd voor 11e J.C. Bloem Poëzieprijs
De eerste foto van Coevorden werd gemaakt door een Groninger die slechts op bezoek was

Anne-Will Lufting uitgeroepen tot winnaar van de podiumprijs Campis Assen

Anne Will Lufting Foto Harry Cock
Hier volgt een nagekomen bericht.

Anne-Will Lufting is zondag uitgeroepen tot winnaar van de Campis Podiumprijs, een onderscheiding ingesteld door het gelijknamige podium voor beeldende kunst in Assen.

Met de prijs – 1000 euro – wil het bestuur van Campis ‘een springplank, stimulans en motivatie bieden voor een jonge hedendaagse kunstenaar.’ Lufting,  in 2017 cum laude afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen, won in 2019 al de Drentse Talentprijs Cultuur.

Uit het persbericht, met een citaat van Campis-bestuurder Dick Schuur: “Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst, doet Anne-Will Lufting onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en naderhand beschilderd in zeer verleidelijke kleurcombinaties waarbij perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Anne-Will verdient deze prijs om verschillende redenen. Ze heeft een eigen beeldtaal, een eigen signatuur en zonder meer eigenheid. De persoon Anne-Will laat zien dat zij gaat voor passie, voor ontwikkeling, ze gaat voor het vak en het beroep van kunstenaar; hiermee is zij tevens een inspirerend voorbeeld voor jongeren.”

Anne-Will Lufting exposeert tot en met 7 mei in Campis samen met Pieter Immenga en Nico Gerbenzon in de tentoonstelling In Between.