Mattheüs 2: 1 - 12
Op zoek naar winnaars van de Dagblad van het Noorden Streektaalprijzen

Mustafa Stitou, Ynskje Penning en Bernard Asselbergs te gast in De Literaire Hemel

Annette Timmer en Joep van Ruiten  interviewers van De Literaire Hemel
Dichter Mustafa Stitou, schrijver Ynskje Penning en literair erfgoedbewaarder Bernard Asselbergs zijn vrijdag 13 januari te gast in de eerste Literaire Hemel van 2023.

Stitou komt vertellen over Waar is het lam?, een van de meest geprezen dichtbundels van het afgelopen jaar. De dichter onderzocht voor zijn bundel gedurende negen jaar de religieuze, psychologische en historische kanten van het verschijnsel offer en verbond die met elementen uit zijn persoonlijke geschiedenis.

Penning is onder meer bekend van de historische roman Emo’s Labyrint , dat ook als feuilleton in Dagblad van het Noorden is gepubliceerd. Eind vorig jaar voltooide zij de trilogie Overleven, een historisch docu-drama waarin de lotgevallen van zeven Nederlandse mariniers in WOII worden beschreven.

De derde gast is Bernard Asselbergs, zoon van Willem Asselbergs (1903-1968) beter bekend als P.C. Hooftprijs-winnaar Anton van Duinkerken, een van de prominente figuren in het literaire en culturele leven in het midden van de vorige eeuw. Zoon Bernard houdt het werk van zijn vader onder meer levend via de website www.antonvanduinkerken.com.

De Literaire Hemel in café De Amer in Amen wordt mede mogelijk gemaakt door Dagblad van het Noorden. Interviewers zijn Annette Timmer en Joep van Ruiten. De muziek wordt gemaakt door het Weimar Trio. Aanvang is 20.15 uur. Entree 18,50 euro, inclusief twee consumpties. Kaartverkoop via www.literairehemel.slaid.nl