Leest ‘Wat er met water is’ van Cobi de Jonge (1946 – 2022)
Een nieuwe generatie cultuurmakers uit Drenthe presenteert zich in Borger

Twee schrijvers, twee boeken, een gesprek. In de bibliotheek van Emmen

Meerstraat Emmen
Zonder het van elkaar te weten, schreven twee buren uit Emmen vrijwel gelijktijdig ieder een boek. Zij in het Drents. Hij in het Nederlands. Zij een roman. Hij een bundel beschouwingen, verhalen en stukjes.

Aagje Blink en Joep van Ruiten vertellen zaterdag 10 december bij Facet aan het Noorderplein, voorheen de bibliotheek, over respectievelijk Verleuren en Woest & ledig. Waar komt het verhaal vandaan van de tiener die van de ene op de andere dag haar moeder kwijtraakt? Wat behelst iemand om te schrijven over kunst en cultuur in Drenthe en daarbuiten? Verwacht een gesprek over overeenkomsten en verschillen.

Aagje Blink (1951) had jarenlang een paramedisch beroep binnen de neurologie en psychiatrie. Ze is gefascineerd door de werking van het brein. Blink is vrijwilliger bij het Huus van de Taol en onder meer docent Drents. Na de bundel Elkien mankeert wal wat (2019) met korte verhalen en columns debuteert ze bij uitgeverij Het Drentse Boek met de aangrijpende roman Verleuren.

Joep van Ruiten (1965) werkt als cultuurjournalist voor Dagblad van het Noorden. Hij draagt daar meerdere petten en jassen: recensent, interviewer, commentator, podcastmaker en verslaggever. Ook is hij actief voor het boekenprogramma De Literaire Hemel in Amen. Op zijn weblog Woest & Ledig schrijft hij over afkomst en identiteit, leegte en vervulling, lezen en schrijven, verzamelen en bewaren. Zijn boek is verschenen bij uitgeverij kleine Uil.

Het schrijversgesprek vindt plaats in het Leescafé op de bovenste verdieping van Facet aan het Noorderplein in Emmen. Aanvang 13.30 uur. Einde omstreeks 14.30. Gratis entree.