Over de Veenkoloniale ervaring en wat Vincent van Gogh nog altijd in Drenthe losmaakt
‘Een enorme worsteling. Iedereen is in de war.’ De krant blijft een afspiegeling van de samenleving

Nog meer Van Gogh en Drenthe

Van Gogh Harry KleineNa het plaatsen van dit bericht ontving ik prompt bericht van theater De Tamboer in Hoogeveen. Strekking: mensen mogen best weten dat daar een expositie gewijd is aan 'de Nederlandse grootmeester’. Citaat uit het persbericht:

‘Zo’n vijfentwintig professioneel werkende kunstenaars uit de regio (foto Harry Kleine) laten werk zien waarbij ze reageren op de beroemde schilder: zijn leven, zijn werk, zijn omstandigheden. Iedere kunstenaar kiest een eigen invalshoek. De expositie is te bezoeken tot en met zaterdag 28 januari 2023, tijdens openingsuren van De Tamboer.’

In moeite door dan ook maar aandacht voor een eerder deze week ontvangen bericht, een oproep voor mensen die het Pater Noster en de Caeciliamis van Charles Gounod willen zingen. Ook hier een citaat uit een persbericht:

‘Projectkoor Vocalin Drenthe onder leiding van dirigent Roelof Bosma start op zaterdag 21 januari met het project ‘Klanken en kleuren; via Gounod naar Van Gogh’. 2023 is het Van Goghjaar en omdat Gounod en Van Gogh elkaar kenden, wordt er verbinding gezocht met de schilderkunst door amateurschilders uit de regio uit te nodigen.

Er zijn drie concerten gepland in maart 2023 in Emmen, in Hoogeveen en in Assen. Aan de concerten werken de volgende solisten mee: Sopraan Judith Sportel, tenor Aart Mateboer en bas Joep van Geffen. Koor en solisten worden tijdens het concert begeleid door Ensemble Conservatoire uit Zwolle.

Er wordt vanaf 21 januari 2023 gerepeteerd. Van de deelnemers wordt thuisstudie verwacht. De begeleiding tijdens de repetities is in handen van Karel van den Berg. Wilt u meedoen? Geeft u zich dan zo snel mogelijk op via www.vocalindrenthe.nl.’