Twee schrijvers, twee boeken, een gesprek. In de bibliotheek van Emmen
Op naar de bibliotheek van Haren en maak kans op gratis karnemelk

Een nieuwe generatie cultuurmakers uit Drenthe presenteert zich in Borger

Goed gestemd (2022) Zij zeiOnder de titel NEXT presenteert een ‘nieuwe generatie cultuurmakers’ uit Drenthe zich op 18 december in Podium34 in Borger. De generatie bestaat dit keer uit theatercollectief Zij Zei, multidisciplinair trio De vlaggenhijsers van Drenthe, Jort Ploos van Amstel, Marit Nygård, Ilse Lenstra, Pim Pomsy en Mimi.

Citaat uit het persbericht van K&C in Assen:

‘De makers tonen in een avondvullend programma een film, muziektheater, documentaire en hiphop gecombineerd met mode. In Podium34 in Borger laten de makers zien hoe popcultuur de basis is geweest voor nieuw werk.'

Dan over de cultuurmakers:

'Binnen de interdisciplinaire theatervoorstelling Goed Gestemd (foto) onderzoekt theatercollectief Zij Zei verschillende vormen van communicatie. Wanneer luisteren mensen en hoe luisteren mensen? Wat moet je als vrouw zeggen om gehoord te worden? En wat juist niet?

De vlaggenhijsers trokken de afgelopen maanden door Drenthe op zoek naar de mensen die thuis of op het werk de Drentse vlag laten wapperen. Wat is het verhaal achter de vlag? In de documentaire van Okki Poortvliet, Hans van der Werf en Vera Vos krijgen deze chauvinistische Drenten een gezicht.

Jort Ploos van Amstel, Marit Nygård en Ilse Lenstra begonnen hun project in coronatijd. Ze namen toen geluiden waar die ze voorheen niet hoorden. Wat is het mooiste geluid? Ze reisden door Europa en interviewden mensen met als doel een antwoord te vinden op die vraag. Pim Pomsy en Mimi combineren mode met hiphop. De kerk wordt gebruikt als catwalk en muziektempel.’

Podium34 is gevestigd aan de Hoofdstraat 34 in Borger. NEXT, voortgekomen uit Poplab Drenthe, is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur.