Leuk zo’n bibliotheek
Een boek ter bestrijding van de ontlezing (4)

Vanuit de stad lekker denigrerend doen over Zuidoost-Drenthe

Zwarte-Piet-Jan-Schenkman
Ik schreef woensdag een commentaar voor Dagblad van het Noorden naar aanleiding van de verstoring van een gemeenteraadsvergadering in Emmen door activisten die terstond van Zwarte Piet af willen. Zie ook daar. Strekking voor wie liever hier blijft: Emmen heeft tijd nodig om Zwarte Piet in zijn geheel af te schaffen en het verstoren van een vergadering waar dat punt niet aan de orde is, is ongepast.

Het leverde onderstaande reactie op van een lezer uit Beilen:

‘Moi,

Het redactioneel commentaar gaf vandaag weer eens schitterend de kloof weer tussen stad en platteland, tussen hoger en lager opgeleid (theoretisch vs praktisch opgeleid). Lekker denigrerend doen over Zuid-Oost Drenthe vanuit 'de stad'. Alles gaat daar langzamer dan in de rest van het land toch?

Ik woon al mijn hele leven op het Drentse platteland, net als al mijn voorouders.

En niemand maakte en maakt zich ooit druk over zwarte Piet. Dat is een dingetje voor de zg intellectuele elite, de woke goedmensen.. Politiek correct tot op het bot, uiteraard stemmend op GL, D66 PvdD cs. Dé partijen die de vijand zijn van een leefbaar platteland.

Kijk naar dat tuig wat in Emmen de raadszaal binnendrong. Extreem verwende rijkeluiskindjes, die niet werken, dat ook nooit zullen doen. Want hey, pappie en mammie betalen alles hé. En dan gaan ze zich vervelen. Het zijn dezelfde types als uit de extreem linkse kraakbeweging. Afkomstig uit heel Europa. Weten niet waarvoor ze 'aksie' voeren, maar ja, wat moet je anders met je vrije tijd nietwaar.’

Een 'Gr' kon er nog net af.