Limburgse schrijvers voelen zich genegeerd en wijzen naar Groningen
Waar is de Kinderboekenweek voor bedoeld?

De Literaire Hemel trapt 21ste seizoen af met Gerwin van der Werf, Trudy Dijkshoorn en Bea Vianen

MJJ-20220929-Literaire Hemel-Joep-Van-Ruiten-Annette-Timmer
Literair café De Literaire Hemel keert vrijdag 14 oktober terug in Amen, dit keer met Gerwin van der Werf, Trudy Dijkshoorn en Michiel van Kempen.

Laatstgenoemde, bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische Letteren, komt naar café De Amer om te vertellen over Bea Vianen (1935 – 2019), de eerste schrijfster die zowel in Suriname als Nederland een lezerspubliek vond. Recent werden haar romans Sarnami, hai en Strafhok opnieuw uitgegeven.

Trudy Dijkshoorn is dichter in Groningen. Van haar verschijnt binnenkort de bundel Fijnstof. Gerwin van der Werf is docent, recensent en auteur van meerdere romans. Zijn jongste boek, De droomfabriek, speelt op een school en is door meerdere kranten lovend besproken.

De interviews worden afgenomen door Annette Timmer en Joep van Ruiten (foto Marcel Jurian de Jong). Aanvang is 20.15 uur. Kaarten kosten 18,50 euro, inclusief twee consumpties. Kaartverkoop via www.literairehemel.nl. De Literaire Hemel is een initiatief van stichting Literaire Activiteiten in Drenthe (SLAID) en wordt mede mogelijk gemaakt door Dagblad van het Noorden.