Met kunstenaars praten over verstilling
Alweer een niet-bestaand probleem opgelost. En waar blijft dat kunstwerk?

Roet brengt ‘Nedersaksisch oet d’Achterhoek.’

Na edities met werk van Groningstalige en Overijsselse schrijvers en dichters staat het zomernummer van het Drents letterkundig tiedschrift Roet in het teken van het Nedersaksisch oet d’Achterhoek.

Op voorspraak van gastredacteur Hans Mellendijk heeft de Roet-redactie voor het themanummer werk geselecteerd van Derk Jan ten Hoopen, Annemarie Damveld, Joop Hekkelman, Ina Brethouwer, Sebastiaan Roes, Ineke Berentschot, Bert Scheuter, Hans Keuper, André van Gessel, Else Klomps, Lucy Legeland en Jack Weijkamp.

Mellendijk zelf bijt het spits af met een interview en een ruraal klankgedicht getiteld Old geluud uut ’t zicht van ’t oor. Ik moest even wennen aan het Achterhoeks als schrijf- en leestaal, maar al doende leert men en na een beetje inspanning is het ook voor een lenig lezende leek prima te volgen.

Old geluud uut 't zicht van 't oor Hans Mellendijk

Uit een begeleidend persbericht valt op te maken dat er hierna nog een nummer met een Nedersaksische variant volgt, dan in het Stellingwerfs. De editie Achterhoek is te bestellen via deze link.