Op komst: Sweelpop 2022
Pop-up bankkantoor tussen de boeken

Nieuw Drents landschap

Muelink & Grol Assen
Drenthe laat zich graag voorstaan op haar landschap, op de rust en de ruimte, op het Bargerveen en de drie nationale parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. Maar niet alles in Drenthe is even fraai.

Wie met de auto over de A28 van Beilen naar Assen rijdt, en weer terug, kan het met eigen ogen aanschouwen. De laatste jaren maakt dit deel van Drenthe grote veranderingen door. De eerste ingreep was de aanleg van de afslag Assen-zuid bij het TT Circuit, waar met een grote hoeveelheid asfalt een niet of nauwelijks bestaand probleem werd opgelost.

Daarna werden aan de westkant van de A28 met veel enthousiasme zonneweides aangelegd: ‘Denkend aan Drenthe/ Zie ik keramische platen/ duister glimmend/ op voormalig grasland staan’.

De nieuwste ‘ontwikkeling’ doet zich voor aan de oostkant waar bedrijventerrein Werklandschap Assen Zuid wordt aangelegd. Het eerste bedrijf is een tankstation. Het tweede bedrijf wordt nu gebouwd op een terrein van zes hectare: Muelink & Grol, fabrikant van ventilatie- en rookgasafvoersystemen.

Dit zegt de gemeente Assen over het nieuwe bedrijventerrein:

‘In het Werklandschap Assen Zuid kiest u voor bereikbaar en duurzaam ondernemen. Maak kennis met het groenste bedrijventerrein van Noord-Nederland. Uw bedrijf past flexibel in het karakteristieke Drentse landschap. Met volop kansen voor hernieuwbare energie en duurzame bedrijfsprocessen. En direct aan de A28 en N33 bent u uitstekend verbonden met uw afzetmarkten in Nederland en daarbuiten.’

Het groenste bedrijventerrein, dat klinkt mooi. Maar waarom moet het dan ook meteen lelijk worden? Een doos minder in Drenthe kan geen kwaad.