Voorafgaand aan het 10e Drèents Liedtiesfestival
25ste editie festival Dichters in de Prinsentuin

Rick Hilberts wint Drèents Liedtiesfestival 2022

Rick Hilberts Wint DLF 2022
Rick Hilberts heeft de tiende editie van het Drèents Liedtiesfestival gewonnen met het lied Vallende sterren. De in Nieuw-Weerdinge woonachtige docent in het speciaal basisonderwijs kreeg zaterdag 2 juli in het Atlas Theater in Emmen de meeste stemmen van de vakjury’s.  

"Een vernieuwend, ontroerend en onaards mooi liedje", aldus jurylid Marjolein Scherphuis. De publieksjury plaatste overigens Geef mie de maone van Beau Veldkamp nipt boven de uiteindelijke winnaar. Gercoh. & De schavuit''n werden derde met Goed mis.

Door zijn overwinning ontvang Hilberts 2000 euro om Vallende sterren op professionele wijze op te nemen, tevens mag hij later dit jaar deelnemen aan het Europees Songfestival voor Minderheidstalen op het Suns Europe festival in Udine, waar hij het Nedersaksisch zal vertegenwoordigen.

Hilberts, hij schreef zowel de muziek als de tekst van Vallende sterren, was een van de tien deelnemers aan het door stichting Reur georganiseerde festival. Andere finalisten waren Maurice Mulderij, Harold Habing, Brúúnsma, Emile, Beau Veldkamp, Gercoh. & de Schavuit'n, Marianne Veenstra, Jaap Lamfers en Gers.

In 2021 won Jolien het Drèents Liedtiesfestival met Vuul (oh oh oh). Hilberts deed toen mee met het nummer As ik ’t wachten kan. Voor meer over Rick Hilberts klik hier. Om het Drèents Liedtiesfestival terug te kijken, klik daar.