Iemandsland in tien liedjes en een 'boek'
Van dorpshuis tot mfa en kulturhus

Voor wat hoort wat bij Van der Velde in Assen

Levi Weemoedt SigneertGoedemiddag, is * misschien aanwezig?

– Nee die is er niet. Kan ik u helpen?

Ik hoop het. Mij is gevraagd om 10 december in De Literaire Hemel in Amen Marie-Jose ten Cate te interview over haar roman Kavelkind. Ik mailde haar over een lees-exemplaar en ze verwees mij naar jullie. * zou twee dozen hebben verdeeld over verschillende filialen en er misschien wel een over hebben.

– O, ja, nu zie ik wie u bent. Een leesexemplaar ? Dat zou toch moeten kunnen. Ik zal eens kijken.

(…)

– Ik geloof dat ik naar boven moet. Heeft u een momentje?

(…)

– Ik heb even overlegd. U kunt een leesexemplaar meekrijgen, maar we willen wel een tegenprestatie. (Wijst naar twee posters waarop twee signeersessies worden aangekondigd: Lévi Weemoedt op 20 november om 14.00 uur en Teun Toebes op 23 november om 10.30 uur.)

Een tegenprestatie? U bedoelt aandacht. Iedereen wil aandacht.