Burgemeester Emmen maakt werk van straatpoëzie
Gaat dat zien: IJswee van Okki Poortvliet

Over de toekomst van lokale journalistiek

Lokaal nieuws
5, 6 en 7 november wordt in het Forum in Groningen Let's Gro gehouden. Op papier is dat een festival over de toekomst van en in Groningen, maar er zitten ook onderdelen bij die breder aandacht verdienen, zoals over lokale journalistiek. Uit een persbericht dat is verstuurd door Nieuwslokaal:

"Lokale journalistiek is cruciaal voor een goed functionerende democratie: om verhalen te vertellen, verbinden, agenderen, vermaken, onderzoeken en controleren. Het geeft kennis en cultuur een podium, laat zien wat overheden, organisaties en bedrijven in de regio doen en zwengelt het publieke debat aan.

Veelbelovend is het model van een coöperatie of stichting zonder winstoogmerk. Daarin kunnen burgers, journalisten, ondernemers, studenten, buurtkranten, wijkwebsites en maatschappelijke instellingen samen de makers én afnemers vormen van een online platform voor divers, pluriform en toegankelijk nieuws."

Dit ter aankondiging van een bijeenkomst op 5 november waar Nieuwslokaal in samenwerking met de Noorderpers Sociëteit een rondetafelgesprek organiseert. Siem Jansen (directeur Nationaal Programma Groningen), Douwe Wijbrands (chef redactie nieuws- en weekbladen bij NDC mediagroep) en Jorien Bakker (communicatiemanager en bestuurslid Noorderpers) bespreken onder leiding van Liesbeth van de Wetering ideeën voor een duurzaam, rendabel model voor kwalitatieve, lokale journalistiek.

Datum: Vrijdag 5 november, 13.00-14.15 uur. Plaats: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen.