Week van de Nedersaksische schrieverij
Rik Andreae, Aafke Romeijn en Tonnus Oosterhoff

Hit the north: poptalent warmt op voor ESNS

Hit The North
Vooruitlopend op festival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen vindt zaterdag 13 november in Hoogeveen een avond plaats waar 'de muzikale headliners van de toekomst van zich laten horen'. Timo de Jong, Tamar, Blondeau, Cynn, Danytha, Faske, Hiigo, Jadi D, Jonathan Rhodes en Them dirty dimes doen dan onder de noemer Hit The North in Het Podium.

Voor Hit the North wordt een aantal geselecteerde acts uit Drenthe, Friesland en Groningen gedurende een jaar met hulp van coaches en muziekprofessional voorbereid op een optreden tijdens ESNS. Uiteindelijk doel is een professionele carrière in de muziek. Aanvang van de showcase is 19.45 uur. Entree 4 euro.

Terzijde: wat aan het persbericht van Het Podium over Hit the north opvalt, is dat vier acts als typografisch gebbetje worden opgevoerd waarbij de capslock een grote rol heeft gespeeld: CYNN, DANYTHA, HIIGO en de ergste van allemaal T A M A R. In bijgevoegde videoclip 'covert' persoonlijke favoriet Cynn (Cynthia Weiss) het lied Kloteweer van Skik.