De Groene overbrugt de kloof tot in de brievenbus
Luisteren naar de Denker des Vaderlands

Nieuw festival, volledig gewijd aan de poëziefilm

Banner Nederlands Poezie Festival
Via een omweg ontving ik post over een nieuw filmfestival: Het Nederlands Poëziefilm Festival. Het evenement, opgezet door Hans Heesen en Helmie Stil, speelt zich 6 november af in de Luxor-bioscoop in Zutphen

Vertoond worden zeventig films gebaseerd op gedichten van onder anderen Delphine Lecompte, Tsead Bruinja, Ester Naomi Perquin, Remco Campert, Heidi Koren, Dean Bowen en Moya De Feyter. Voorst zijn er speciale programma’s gewijd aan Tom America (zie hieronder), Pat van Boeckel, Sjaan Flikweert en Rauwkost Collective.

Op het programma staan verder het beste van Zebra Poetry Film Festival Berlijn en Motionpoems USA, animatiefilms, scholierenfilms naar gedichten van en optredens van Iduna Paalman, Ingmar Heytze, Naomi Montroos en Wout Waanders, presentaties van Stichting Granate en Feest der Poëzie en gesprekken met filmmakers.

Uiteraard wordt ook een award uitgereikt: de Nederlands Poëziefilm Festival Prijs voor de beste Nederlandse Poëziefilm van het afgelopen jaar. In de jury zitten Lemuel de Graav, Adriana Ivanova, Nafiss Nia en Merijn Schipper. Zie verder deze link.