Voorleesavond 45 NAP en NK Light Verse in Emmen
Burgemeester Emmen maakt werk van straatpoëzie

Isa Zwart als ISZA in Klein Paradiso te Echten

Isa Zwart alias ISZASinds ik werd verrast door haar stem tijdens een theatervoorstelling van Loods13 in Nieuw-Weerdinge, ergens in 2016, volg ik Isa Zwart – inmiddels is ze actrice, liedjesschrijver en zangeres.

Onlangs werd ze nog verloot tijdens een benefiet voor eerdergenoemd Loods13 en komende zaterdag treedt ze op in Klein Paradiso, oftewel d’Olde Karke aan de Zuidwolderweg 8 in Echten. Dat doet ze onder de naam ISZA. Citaat uit een persbericht:

'ISZA brengt met persoonlijke nummers een mystieke wereld in beweging. Zorgvuldig gewogen Nederlands teksten, warme klanken van een akoestische gitaar en dreigende elektronica zorgen voor een bijzondere combinatie van geluid en tekst. ISZA legt rauwe emoties bloot en zoekt naar muzikale en tekstuele verbinding. Met de ijzige perfectie van Bon Iver, de hartstocht van Billie Eilish en de intimiteit van Lizzy McAlpine weet ISZA van begin tot eind te boeien.'

De laatste keer dat ik haar zag optreden, afgelopen maart via een laptop gestreamd vanuit Hoogeveen, moest ik denken aan Eefje de Visser. Hoe dan ook, Zwart ontwikkelt zich als artiest nog steeds. Volgens de organisatoren van Kleine Paradiso zal ze in Echten 'een intieme semi-akoestische set ten gehore brengen'. Aanvang 20.00 uur. Reserveren is verplicht via [email protected].