Aan Eva Broekmann ligt het in ieder geval niet
Voor de koningin aan naar Viva La Frida!

De Literaire Hemel keert terug in Amen

Lévi Weemoedt (c) Tjeerd Visser RV tot 12-12-2023Na een seizoen vol improvisaties keert De Literaire Hemel komende vrijdag, 8 oktober, terug in café De Amer voor schrijversinterviews mét publiek. Te gast zijn dit keer Lévi Weemoedt, Dirk Wolthekker en Leentje Vandemeulebroecke. Interviewers zijn Annette Timmer en Joep van Ruiten.

Vandemeulebroecke is de kleindochter van Stijn Streuvels (1871 – 1969), een van de grote schrijver en vernieuwers uit de Vlaamse en dus Nederlandstalige letteren. Vandemeulebroecke schreef het nawoord in Ingooigem, Herinneringen uit Het Lijsternest, een recent verschenen deel in de Privé-domeinreeks van De Arbeiderspers.

Journalist en historicus Wolthekker is auteur van Verre verwachtingen, een boek waarin hij het leven reconstrueert van Roelfina Wolthekker uit Groningen die na het verlaten van het weeshuis in haar geboortestad aan het begin van de vorige eeuw de wereld introk en in Chili eindigde.

Van Lévi Weemoedt (foto Tjeerd Visser) verscheen eind september het boek Het nut van Lodesteijn, een vervolg op De ziekte van Lodesteijn uit 1986. In Het nut wordt verteld hoe een werkloze leraar oude talen zijn weg zoekt in de hedendaagse maatschappij. Is er nog wel plaats voor hem, of leeft hij te veel in het verleden?  Later deze maand verschijnt van Weemoedt een nieuwe dichtbundel, Het leven is zo eenzaam niet.

De muziek in De Amer wordt verzorgd door pianist Maarten Koekkoek. Verder is het handig om te weten dat kaarten online kunnen worden gekocht www.literairehemel.nl en dat bij de deur wordt gecontroleerd met behulp van de CoronaCheck-app. Toegangsprijs is 18,50 euro, inclusief twee consumpties. Aanvang 20.15 uur. Reserveren via reservering@literairehemel.nl