Bij het afscheid van Reyer Boxem
Drentse theaters denken weer eens aan jongeren

Familiefilm naar Berend Botje (uit Zuidlaren)

Berend Botje Speelfilm
Er wordt gewerkt aan een speelfilm geinspireerd op het negentiende eeuwse kinderliedje over Berend Botje uit Zuidlaren. Regisseur is Mans van de Berg, die eerder voor producent Nobs Entertainment De IJslandbende maakte.

Acteurs zijn Doris Zuijderland, Klaas van Kruistum, Thomas Acda, Justin Dos Santos en het van Youtube bekende moeder-dochter-duo Zomayra en Celina. De bioscoopvertoning staat gepland voor 29 september.

Berend Botje vertelt over een stoer meisje (Doris Zuijderland) met een levendige fantasie, tevens de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje. Citaat uit een persbericht van Just Entertainment:

"De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!"