Turf, jenever en alertheid
Wonen als een Hollander in 'de provincie'

Internationaal Filmfestival Assen opent met Kuessipan

Kuessipan (2019) Myriam Verreault
De 41editie van het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film wordt vrijdag 5 maart geopend met de film Kuessipan van de Canadese regisseur Myriam Verreault. De opening is via livestream.

Aansluitend worden drie dagen achtereen ruim twintig films vertoond waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. De organisatie belooft voorts 'verdieping door inleidingen en panelgesprekken tijdens een offline én online randprogramma'.

Kuessipan vertelt over twee jonge vrouwen die opgroeien in een Innu-gemeenschap in Quebec en elkaar als kinderen eeuwige vriendschap hebben beloofd. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Naomi Fontaine uit 2011.

Programmeur Henriëtte Poelman spreekt in een persbericht van ‘een zachte en warme film, die tegelijk treffend commentaar levert op de vooroordelen van en tussen verschillende culturen in hetzelfde land.'

De kaartverkoop voor het IFA start 19 februari via www.filmfestivalassen.nl. Het complete programma wordt komende vrijdag via diezelfde website bekendgemaakt.