Bouw een Kulturhus in het Rensenpark. Met woningen
Cadeautjes van Jan Glas en kleine Uil

Wolter Klok en de James Dean van het Drentse weer

Djammen Robbert Oosting

Drenthe werd deze week opgeschrikt door transfernieuws in de mediawereld: nieuwslezer Wolter Klok verruilt RTV Drenthe voor SBS6. Daar gaat hij aan de slag bij het programma Hart van Nederland.

Wolter KlokIn mijn eigen krant las ik dat Wolter erg blij is met de overstap. In het stuk stond echter niets over het ontstaan van de vacature: bij SBS zijn twee vrouwelijke presentatrices van Hart van Nederland weggestuurd wegens het bereiken van de bederfelijke leeftijd van 50 jaar. Ik had Wolter (27) daar graag iets over horen zeggen. En wens hem vanaf deze plek veel succes aan de leiband van John de Mol (64). Gratis stijladvies: de bakkebaarden kort houden.

In een moeite door wil ik de gelegenheid aangrijpen om een andere talentvolle RTV Drenthe-man onder de aandacht te brengen: Robbert Oosting. Hier in huis bekend als de James Dean van het Drentse weer omdat hij zo nu en dan 'het weer doet'. Dit vanwege zijn intens verlegen, quasi nonchalante en daardoor onderkoelde Drentstalige bespiegelingen over voorbij trekkende wolken en het altijd maar weer stijgen en dalen van de temperatuur boven en naast de Hondsrug.

Oosting is ook de man van het programma Djammen, 'een programma over alles waar muziek in zit, over artiesten uit Drenthe, Drentse muziek en optredens in de provincie'. Als ik het wel heb, is het programma zijn grote passie, vermoedelijk zelfs de reden dat hij bij 'de media' wilde. Gisteren deed Oosting  verslag van de Drentse Eurosonic Preview, die afgelopen zaterdag plaatsgreep in Podium VanSlag te Borger. Schitterende televisie, als het je smaak is. Het programma kan hier worden teruggekeken.