Vier redenen om nu het CBK Emmen te bezoeken
Het aanloopkatje

Twee nieuwe boeken met Darp in de titel

De wereld volgens Darp Frank WestermanVorig jaar verscheen het boek Trots op Darp over het gelijknamige dorp dat in 1944 werd ontruimd en afgebroken en na de Tweede Wereldoorlog weer werd opgebouwd. Deze herfst verschijnen twee boeken waarin datzelfde Darp een belangrijke rol speelt.

De wereld volgens Darp van uitgeverij Fosfor bevat 30 verhalen waarin Frank Westerman 'de nagalm van de koude oorlog' probeert te vangen. Hij doet dat niet alleen door over de Amerikaanse kernkoppen in Zuidwest-Drenthe te vertellen, maar ook middels een verslag een bezoek aan Cuba en Roemenië.

Darp Frans OhmTweede boek is Darp. Een intiem portret van een dorpscultuur in beweging. In deze uitgave van Van Gorcum brengt documentair fotograaf Frans Ohm de huidige dorpscultuur in beeld die gekenmerkt wordt door 'saamhorigheid en een mentaliteit van met elkaar voor elkaar, niet ouwehoeren maar doen en wij laten ons niet kisten'.

Het boek van Westerman wordt 29 oktober gepresenteerd in Amsterdam. Het boek van Ohm op 2 november in Darp. Westerman is 8 november te gast in De Literaire Hemel in Amen.