Gedichten van een Friese krantenbezorger
Een geweldig publiek volgens Orange Skyline

Rensenhut beste idee voor oude dierentuin Emmen

Het ontwerp van Rick Abelen voor een 'Rensenhut' is uitgeroepen beste nieuwe idee voor de oude dierentuin in Emmen, tegenwoordig het Rensenpark. Dat is vrijdagmorgen bekend gemaakt.

Rick Abelen Jaap Rensen

Abelen bedacht voor de voormalige savanne een bouwwerk dat gebruikt kan worden voor openluchtvoorstellingen en kleine exposities en tevens een functie heeft als stilteruimte en insectenhotel. "Een eigentijds bouwwerk met een knipoog naar wat was en een open blik naar morgen. Geheel passend in het gedachtegoed van Jaap en Aleid Rensen. Als je goed kijkt zie je ze staan. Architectonisch en educatief. Precies zoals ook Dierenpark Emmen wilde zijn", aldus juryvoorzitter Roelinus Reurink namens stichting Jaap en Aleid Rensen.

Ook uit het juryrapport:

"Zijn interpretatie van een modern vormgegeven bouwwerk met een knipoog naar het roemruchte verleden van het Dierenpark Emmen inzake architectuur, de gebruikte materialen, het toch wel multifunctionele karakter, door ook nog de kleine dagelijkse insecten een onderdak te bieden en zichtbaar te maken voor groot en klein en niet te vergeten een voor een goede kijker een eerbetoon aan Jaap en Aleid Rensen."

Voor de hoofdprijs – 5000 euro en medewerking om in samenwerking met parkeigenaar gemeente Emmen het idee te realiseren – waren uit 45 aanmeldingen vijf ideeën geselecteerd. De tweede prijs gaat naar een natuurspeelplaats voor kinderen, bedacht door Esther Peters. "Een plek waar kind en natuur heel dicht bij elkaar komen, waar je mag zijn wie je bent en je mag spelen wat je wilt." De natuurspeelplaats won ook de publieksprijs (1000 euro).