Gortdroge rommel en de Kunstraad Groningen
Weerzien met Frans van der Veen

Ingezonden mededeling: kunstproject ‘Identitijd’

_V159710
"K&C in Assen en Stichting Beeldruimte in Overijssel starten dit najaar het kunstproject ‘Identitijd’ waar zowel professionele kunstenaars als amateurkunstenaars uit Drenthe en Overijssel aan deel kunnen nemen. Het project bestaat uit inspiratiedagen, een tentoonstelling met kunstwerken van alle deelnemers, verdiepingsdagen en een masterclasstraject voor geselecteerde kandidaten. Kunstenaars kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan één of meerdere onderdelen op www.kunstencultuur.nl

Sinds 2012 organiseert K&C jaarlijks een kunstproject met als doel kunstenaars tentoonstellingsruimte, inspiratie en kennis te bieden. De laatste jaren worden deze beeldende kunstprojecten georganiseerd met stichting Beeldruimte in Overijssel.

Elk jaar wordt een centraal thema gekozen, dat de kunstenaars richting geeft bij het maken van nieuw werk. Het thema van dit jaar is identiteit versus tijd; Identitijd dus. Centrale vragen zijn: Wie we zijn en waar komen we vandaan? Alle beeldende disciplines zijn welkom, van installaties tot beelden en van foto’s tot kleding.

Voor kunstenaars die nieuw werk willen maken worden twee inspiratiedagen georganiseerd, één op 11 november in het Drents Archief in Assen en één op 25 november in Nieuw Sion, een voormalig klooster in Diepenheim, Overijssel. Tijdens de inspiratiedagen vinden lezingen en verschillende workshops plaats rond het thema.

In februari en maart 2018 vinden in CBK Emmen en Zaal Zuid in Hengelo exposities plaats met werk van de kunstenaars die zich hebben aangemeld. Per aangemeld werk betaalt de deelnemer 15 euro. Voor dit bedrag kan de kunstenaar tijdens de expositieperiode zonder extra kosten deelnemen aan een Verdiepingsdag met workshops, werkbespreking en lezingen van professionele kunstenaars.

Een jury bestaande uit professionele kunstenaars selecteert uit iedere expositie negen kunstwerken. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd deel te nemen aan en vervolgtraject met masterclasses. Het publiek selecteert zowel in Drenthe als Overijssel een tiende kunstenaar."