Wildlands en Atlas: de herfst kan schitterend zijn
Sabine van den Berg leest een eerste bladzijde

Wie verdient de Culturele Prijs van Drenthe

Oproep Culturele Prijs 2018
Om het mijzelf en andere leden van de commissie iets makkelijker te maken graag aandacht voor onderstaande, als persbericht verpakte oproep:

"De provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten voor de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Deze oeuvreprijs voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines wordt in april 2018 uitgereikt. Kent u een persoon, instelling of groep van Drentse afkomst die deze prijs volgens u verdient? U kunt uw kandidaten tot uiterlijk 1 oktober 2017 aanmelden bij de provincie.

De Grote Culturele Prijs van Drenthe wordt sinds 1955 tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon, instelling of groep die van betekenis is voor het culturele veld in Drenthe. Gedeputeerde Cees Bijl is voorstander van een toegankelijk en bloeiend cultuuraanbod waar veel mensen van kunnen genieten: “De prijs is een stimulans voor degenen die daar een inspirerende bijdrage aan leveren.“

Alle disciplines komen in aanmerking: architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie en film, theater en letteren. Eerder werd de prijs gewonnen door kunstschilder Alfred Hafkenscheid (2012), literator Gerard Stout (2014) en architect Cor Kalfsbeek (2016). De winnaar ontvangt 10.000 euro en een bronzen legpenning.

Kandidaten kunnen worden aangemeld via [email protected], onder vermelding van Grote Culturele Prijs. Bij de aanmelding wordt gevraagd om een korte motivatie, waarin staat waarom u vindt dat de kandidaat in aanmerking komt voor de prijs."