Over 'Emmen. Een metamorfose' van Koops en Anninga
Waar is de opvolger van DiDeVa Anne Vegter?

Neuzen in de FNAC

Op de zesde dag van het nieuwe jaar ging ik alweer door de knieën. Het was in Gent waar ik in de FNAC aan de Veldstraat op de muziekafdeling drie bakken zag staan, alle drie gevuld met uitverkoop-cd's. De cd's waren niet bijster goedkoop. Geredeneerd vanuit het idee dat in het tijdperk van streaming audio en de terugkeer van het vinyl niemand nog cd's koopt, waren ze misschien zelfs duur.

FNAC
Eerst was er de terugkeer van het plezier van het fysieke bladeren en herontdekken, ook wel bekend als neuzen, iets waar ze bij Spotify nog steeds geen bevredigend antwoord op hebben gevonden. Daarna kreeg hebberigheid de overhand. Het knagerige denken begon. Waar laat ik thuis al dat plastic? Wat moet ik met al die muziek? En vooral: wanneer denk ik het allemaal ongestoord te kunnen beluisteren?

Naast mij stond een modieus geklede jongen van een jaar of twintig met een zware vinyl versie van Time Out van David Brubeck onder de arm. Volgens de prijssticker moest hij er 24 euro 99 voor betalen. Ik dacht terug een aanschaf gedaan bij Free Record Shop in Stadskanaal, nog niet eens zo lang geleden. Dezelfde plaat van Brubeck in de zogenaamde 'legacy edition': 2 cd's plus een dvd. Voor slechts 4 euro 99.

Waar blijft de tijd? Waar blijft het geld?

Later meldde ik mij bij de kassa met de dubbelaars Island Records Presents Reggae Discomixes en Frontline Presents Reggae Discomixes, de debuutcd Words And Music From Tha Lowlands van Gotcha en de opvolger Gotcha! Gotcha! Gotcha!, His Best 1947 to 1955 van Muddy Waters op Chess Records, As if van !!!, de 3cd 12inch Dance Indie en de 4cd Sarah Vaughan Vol. 2 Eight Classic Albums.

38 euro 92 lichter keerde ik terug op de straat