Wethouder gepasseerd bij kaartjes-actie Atlas
Herfst in Zuidoost-Drenthe (een vierluik)

The only way is up

Wat een architectonisch ingreep allemaal niet kan doen. Sinds de opening van het Raadhuisplein wordt er anders over Emmen gesproken, op de eerste plaats door Emmenaren, maar inmiddels ook door mensen die niet in Emmen wonen. Zoals Annelies van der Goot, hoofdredacteur van tijdschrift Noorderbreedte.

In het nieuwste nummer van haar Noorderbreedte staan twee stukken over Emmen. Het eerste is een toelichting bij een foto die Reyer Boxem maakte van het door Latz + Partner ontworpen plein dat dit jaar is bekroond met de Drentse Architectuurprijs. Het tweede is een reportage van Bert Nijmeijer over het voormalige dierenpark, dat sinds de opening van het Raadhuisplein op een nieuwe toekomst wacht.

Toevallig meldt Dagblad van het Noorden vandaag dat een van de pioniers in de voormalige dierentuin, Belinda Koffeman van het Oosters Centrum Drenthe, de handdoek gooit. Ze ziet geen toekomst in het zogeheten mensenpark.

Het Vooraf van Van der Goot in Noorderbreedte leest als een liefdesverklaring gebaseerd op oude glorie en sympathie voor de onderhond. Busladingen architectuurstudenten rijden door Angelso en Emmerhout? Dat is niet overdreven, dat is voorbij, als het ooit zo is geweest. Fijn geschreven op veilige afstand, dat dan weer wel, en daardoor nog niet minder vleiend:

Annelies van der Goot