De flexi-discs van DJ Food
Leest 'Dichters uit de bundel' van Mertens & Breukers

Gezocht: ervaren kunstenaars uit/in Emmen

Vrijdag 6 januari 2017 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in het Atlas Theater.

Cultuurprijs Emmen 2015
Deze oeuvreprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag van €1.000. Organisator van de Cultuurprijs Emmen is de Bibliotheek Emmen.

Alle inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars/ organisaties voordragen voor deze prijs. Kent u iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking komt? Aanmelden kan tot 22 oktober op verschillende manieren:

  • www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs (hier vindt u ook het reglement, met daarin de voorwaarden en criteria)
  • een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar [email protected]
  • een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar Bibliotheek Emmen, Postbus 1019, 7801 BA Emmen.

    De jury bestaat uit cultuurjournalist Joep van Ruiten, Bibian Welbergen namens de KunstBeweging, Marijke de Gruil, pianodocente en onafhankelijk voorzitter Hans ten Cate. Zij maken een selectie uit de aanmeldingen waarop vervolgens gestemd kan worden.