Op komst: Festival De Opening Emmen
Openingsfeest Emmen vraagt om vervolg

Into Nature, nu langs de Reest

Chantal de Wolde
Terwijl in het noorden van Drenthe Into Nature bijna ten einde loopt, start vandaag in het zuiden Grensloos Kunst Verkennen - de eerste noemt zich ambitieus art expedition, de tweede houdt het bescheiden op kunstroute. Waar tussen Assen en Eelde  op zeventien plekken kunst is te zien van 35 kunstenaars gaat het in De Wijk en IJhorst om 33 kunstenaars op 25 locaties.

Zowel bij Into Nature als bij Grensloos Kunst Verkennen worden landschap en kunst met elkaar worden verbonden. Into Nature doet dat voor het eerst, met een begroting van 1,3 miljoen euro en  inzet van Kunst in Kolderveen (KIK), Drents Museum en Museum De Buitenplaats. Grensloos Kunst Verkennen heeft een budget van 15.000 euro en drijft al negen jaar op vrijwilligers.

Onvergelijkbare grootheden? De verhoudingen worden duidelijk door de blikvangers te vergelijken. Waar in Eelde nationale aandacht wordt getrokken met een twaalf meter hoge beer van conifeertwijgjes gemaakt door Florentijn Hofman, gebeurt dat bij De Wijk op boven-regionaal niveau met een twee meter hoge wolharige neushoorn van blauw geverfde tape gemaakt door Chantal de Wolde (foto).

Genoeg gesuggereerd. Morgen meer in Dagblad van het Noorden.