Paralympics 2016 - No you can't
Preview Watskeburt?! op festival Puppet International

Emmen in verzen voor Ellen Deckwitz

Emmen in verzenStichting Gemeentedichter Emmen presenteert zaterdagmiddag in het Oosters Centrum van de oude dierentuin Emmen in verzen, een landkaart met 21 verzen en 21 filmpjes door 21 dichters bij 21 plekken in de gemeente Emmen. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Ellen Deckwitz.

Emmen in verzen vormt het slot van de Ode aan Emmen die is gebracht in de periode dat Emmen zich culture gemeente van Drenthe mag noemen. Eerder werden in dit verband de flitscursussen Dichter in 1 dag gegeven en werden onder de noemer Gedichten in etalages in leegstaande winkelpanden poëzieposters opgehangen

Ellen Deckwitz Foto Marc DeurloDe presentatie van de landkaart maakt deel uit van festival De Opening, de start van culturele seizoen in Zuidoost-Drenthe en tevens viering van de voltooiing van de centrumvernieuwing in Emmen.

Op het programma staan, behalve een optreden van Ellen Deckwitz, voordrachten door Geja Casu, Esmee de Haan, Bennie Sieverink, Remda Spoelstra, Anna Hardonk, Jaap Ferwerda, Lucie Grevink, Johan Zonnenberg en Anne Doornbos. Ook is er muziek van Pepijn Reinink & Wilmar Janssen ft. Freelance Audio en Erwin Budike & Door van der Keur.

Voorts vertelt Suze van der Ster over de expositie rond Leo Vroman in het Centrum Beeldende Kunst Emmen en blikt Eddy Zinnemers als columnist vooruit op de Nacht van de nacht bij Stichting Taalpodium Emmen. De presentatie is in handen van ex-gemeentedichter Bart FM Droog.

Het Oosters Centrum, voorheen een auditorium, bevindt zich vlakbij de ingang van de oude dierentuin, links na de galerie van Ingo Leth. Het programma begint om 14.00 uur. Einde omstreeks 16.00 uur. Toegang is gratis. Iedere bezoeker krijgt na een gedichtenkaart mee naar huis.