Fleury Dans La Meuse - 0 Inwoners
Het wonder van Emmen is de verbeelding

Wim Boevink aanschouwt het wonder van Emmen

Wim Boevink Klein VerslagGelokt door de Atlas der Nederlandse Gemeenten, het jaarlijkse vergelijkend warenonderzoek van Gerard Marlet, de Hendrik Beerda onder de economen, waarin Emmen altijd onderaan bungelt, heeft Wim Boevink van dagblad Trouw Emmen bezocht. Op Twitter kondigde hij het al aan en vandaag staat zijn Klein Verslag in 'misschien wel de beste krant van Nederland'.

Hieronder een paar fragmenten, voor de rest moet u naar de kiosk:

"Ik zag dat een deel van het grote nieuwe plein voor het al even nieuwe, nog ongeopende Atlastheater en de net in gebruik genomen nieuwe diergaarde onder water stond; even dacht ik dat dat zo hoorde, want het plein heeft ook een waterpartij, maar deze overstroming was niet in het ontwerp opgenomen. Niettemin deed dit extra water niets af aan de joyeuze en royale indruk die het plein met zijn fraaie meubilair maakte, het grote ledscherm aan de theatergevel spiegelde er prachtig in.

Misschien uit behoefte van elk provincialisme afstand te nemen, hadden ze het avonturenpark heel internationaal 'Wildlands' genoemd en het park ingericht met een jungle, een savanne en zelfs een poolgebied, als wilden ze de wereld laten zien wat ze in Emmen onder klimaatbeheersing verstaan.

Maar wat te doen met die oude dierentuin, waarvan ik op een kaartje zag dat die nu als 'Mensenpark' stond ingetekend? Bij de VVV zeiden ze dat de gemeente er binnenkort 'de sleutel van kreeg' en dat het nu gesloten was. Maar dat bleek niet het geval. Morgen vertel ik over een wonder. Het wonder van Emmen."

Ja, die Wim weet hoe hij zijn lezers moet binden.