Bert Kamping over het Drèents Liedtiesfestival
Op komst: Zomerzinnen in Amen

Poëzie en/of pianomuziek in het Atlas-theater

Zondag stonden de gemeentedichters van Emmen in het nog niet eens officieel geopende Atlas-theater. Daags na de finale van het Drèents Liedtiesfestival, gewonnen door Rik Vinke, mochten Berendy Gähler (foto), Peter Veen, Eddy Zinnemers, Bertus Beltman en ik voordragen in de Dagblad van het Noorden-zaal.

Berendy Gahler Atlas Theater
Dat deden we tijdens de tweede Pianodag Noord-Nederland, een initiatief van Marijke de Gruil om pianospelers en – luisteraars een podium te bieden en samen te laten komen. De gemeentedichters traden aan voor het zogeheten Vijf Minuten-festival, een onderdeel van de Pianodag waarbij rijp en groen ieder gedurende vijf minuten van zich mocht laten horen.

(Tussendoor leverden alle negen gemeentedichters in de Grote Kerk van Emmen vocale en visuele bijdragen aan de opening van de tentoonstelling Ode aan dierenpark Emmen, waarbij foto's van Paul Barelds worden geëxposeerd naast gedichten die bij die foto's zijn geschreven. Te zien tot en met 13 juli. Het bijbehorende boekje is voor 12 euro 50 te bestelen via deze link.)