Steeds meer gedichten in de etalages van Emmen
Over De Dikke Nijkeuter en Podium TV

Wachten op de komst van Kapitein Kolk (en zonen)

Kapitein KolkEen van de locatietheatervoorstellingen waar ik reikhalzend naar uitkijk, is De Kronieken van Kapitein Kolk. Dit onder meer vanwege de hoofdrol voor Erik Harteveld als schipper en Bert Hadders en de Nozems als zijn zonen. Kapitein Kolk speelt zich af op een boot die van 30 juni tot en met 3 augustus aanmeert bij bruggen en sluizen in Drenthe.

De makers van De Kronieken van Kapitein Kolk zijn dezelfden als van Iemandsland, het spektakelstuk dat een jaar geleden bij Nieuw-Buinen werd opgevoerd. (Dit keer mag ook ik een bijdrage leveren. Ik mag een aantal Drentse brug- en sluiswachters interviewen voor een publicatie met foto's van Sake Elzinga.)

Ter aankondiging van deze ultieme zomervoorstelling een citaat uit een reeds vorige week verspreid persbericht dat door Jan Johan ten Have is opgesteld:

"In aanloop naar de Drentse zomertoer die Kapitein Kolk dit jaar gaat maken, brengt hij dit voorjaar een 7-delige televisieserie uit. Elke zondagavond direct na Studio Sport is er een nieuwe aflevering te zien via www.kapiteinkolk.nl. En voor wie het op dat moment heeft gemist, de afleveringen zijn op dezelfde site ook daarna nog te bekijken.

De avonturen van Kapitein Kolk zijn legio. Hij heeft zo veel verhalen te vertellen dat een avondvullende theatervoorstelling op zijn schuit de Methusalem hem veel te weinig gelegenheid biedt om al zijn belevenissen met ons te delen. Daarmee warmt hij alle Drenten en iedereen die het maar wil horen alvast op voor zijn aanstaande voorstellingenreeks."