Het Pauperparadijs (trailer)
PeerGroup en Het Houten Huis in Eelderwolde

Twijfelen over kaartjes voor Retropop

Retropop
Heb jij al kaartjes voor Retropop gekocht? Het gaat hard in de voorverkoop, schijnt.

- Nee, ik twijfel of ik dit keer zal gaan.

Twijfel? Waarom? Het is een leuk festival: goed georganiseerd, goed affiche. Bløf komt, Golden Earring komt, Ten Sharp komt, Frank Boeijen, Rowwen Hèze, Causes, Haevn, Kovacs, Sven Hammond.

- Europe.

Dat komt ook, inderaad. Is er iets mis met Europe?

- Ik vind Europa iets goeds, maar Europe vreselijk. Dat was toen al zo, en dat zal niet veranderen. Het idee dat ik door iemand wordt gefotografeerd terwijl om mij heen duizenden mensen The final countdown meekrijsen: 'Ohhh. It's the final countdown. We're leaving togetherrrr'. En dan daarna horen hoe Bløf het weer bezingt en dan als toegift de macho-act van Barry Hay.

God, wat ben je weer negatief.

- Er staan ook leuke dingen geprogrammeerd, dat zie ik heus wel. My Baby, The Waterboys, Kid Creole & The Coconuts. Ik heb vooral August Darnell hoog zitten, al sinds Dr Buzzard & The Original Savannah Band. Wil je mijn collectie Ze Records zien? Coati Mundi? Christina? Wist je dat Prince fan was van August Darnell? The Time, de band die in de film Purple Rain concurreert met The kid, is geïnspireerd op Kid Creole & The Coconuts. Darnell was een fantastisch bandleider. Misschien is hij dat nog.

Gaat dat zien, zou ik zeggen.

- Misschien. Wat vroeger goed was, was vroeger goed. The Charlies komen ook, toch? Is dat met of zonder Lohues?

Ik zou het niet weten. Daar kun je alleen achter komen als je een kaartje hebt.

- Powerplay komt, las ik. De laatste keer dat ik Powerplay zag, was in 1981 in de Groenoordhallen in Leiden. Jan van der Meij, Leon Klaasse en Peter van Straten. Ook een festival. De kaartjes waren 12,50. Gulden. Ik had geen geld en ben via een wc-raampje naar binnen geklommen. Een gênante vertoning, ook omdat ik een damestoilet belandde.

Is geld de reden dat je twijfelt?

- Nee, geld speelt geen rol. Ik vrees dat ik niet meer door een toiletraampje pas.