Twijfelen over kaartjes voor Retropop
Langstraat, Zoutelande

PeerGroup en Het Houten Huis in Eelderwolde

KiemkrachtNet als je denkt: 'Zou PeerGroup dit jaar nog iets laten zien in Drenthe?' kondigt het locatietheatergezelschap uit Donderen een stuk aan in Eelderwolde. Het betreft de muzikale openluchtvoorstelling Kiemkracht voor kijkers van negen jaar en ouder, een co-productie met theatergezelschap Het Houten Huis en regisseur Gienke Deuten van Gouden Haas.

Kiemkracht is geïnspireerd op het bestaan van een opslag voor granen en zaden op Spitsbergen, een genenbank waar alle soorten landbouwzaden ter wereld worden bewaard zodat deze na mogelijke wereldrampen behouden blijven. Vertrekpunt is de vraag wat er gebeurt als deze gigantische bunker van ijs begint te smelten.

De voorstelling wordt 16 mei als try-out gespeeld in boerderij de Onlanderij in Eelderwolde. Andere speeldata: 2-4 juni Karavaan Alkmaar (try-out), 10 t/m 19 juni Oerol Terschelling (première), 24 en 25 juni Simmerdeis Drachten, 2 en 3 juli Festival der Aa Schipborg, 13 t/m 17 juli Festival Over het IJ Amsterdam, 20 juli Duurzaamheidscentrum Assen en 22 t/m 24 juli De Onlanderij Eelderwolde.