Gesprek opgevangen in het café
Neem Dagblad van het Noorden én het heft in handen

Volgens Loods13 wil niemand in Emmen wonen

Niemand wil in Emmen wonen Loods13Jongerentheatergroep Loods13 speelt vrijdag 29 en en zaterdag 30 april, als ode aan het platteland, de voorstelling Niemand wil in Emmen wonen. Dat gebeurt drie keer in een koeienstal aan het Weerdingerkanaal NZ 98 in Nieuw-Weerdinge. Kaarten via www.loods13.nl.

Uit het persbericht: "Niemand wil in Emmen wonen is een bluestheatervoorstelling waarin twintig jongeren en een live bluesband uit Zuidoost-Drenthe in zes dagen tijd onder leiding van professionele theatermakers spelen, zingen en bluesmuziek maken. Publiek neemt tijdens de voorstelling plaats aan een van de tafeltjes met Perzische tapijtjes in Kroeg Vrouw Veenstra.

Vrouw Veenstra zelf staat aan haar toog, ze poleert haar glazen en beklaagt zich in het eerste bluesnummer van de voorstelling over de steeds groter wordende metropool Emmen. Noeste arbeid is daar verdwenen, hoogbouw in het zicht van de veendorpen, toeristen rijden scheurend met Wildlands plaatjes in de ogen voorbij. Het echte en pure leven is op het platteland. En dat ontdekken meer mensen gedurende de voorstelling."