Nog even over 'De Hokjesman' en de Drenten
The 3rd Time - Kitchens of distinction

Het kunst- en cultuurklimaat van de toekomst

Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant zijn een gezamenlijke serie begonnen over cultuureducatie en kunstonderwijs. Achterliggende gedachte is dat op dit terrein nogal wat is veranderd de afgelopen jaren, mede door bezuinigingen, sluitingen van kunstencentra en de oprukkende zzp-beweging en andere nieuwe inzichten. En dat met educatie het kunst- en cultuurklimaat van de toekomst begint.

Vandaag staat de eerste aflevering van de reeks in de krant. Daartoe bezocht ik zaterdag in Eexterveenschekanaal De Knutselkeet, een kruising tussen een rijdend atelier en een mobiele werkplaats. De keet is bedoeld om bewoners van het (Drentse) platteland kennis te laten maken met nieuwe maaktechnieken en, uiteraard, wat kunst en cultuur zoal vermag. Het goede van De Knutselkeet is ook dat het er nieuw benauwd aan toegaat, dat het om duurzaamheid, saamhorigheid, innovatie et cetera gaat.

De Kunstkeet
Komende weken willen de kranten in Drenthe, Friesland en Leeuwarden opvallende projecten belichten op het gebied van cultuureducatie en kunstonderwijs – dit in den brede zin des woord. Ernaar strevend de bureaucratie in deze sector op afstand te houden en helder te krijgen wat er zoal aan spannende dingen wordt ondernomen om het toekomstig kunst- en cultuurklimaat levendig en boeiend te houden.

Wie nog een leuk project weet, mag zich melden: [email protected], [email protected]