De Drent schrijft, de Groninger maakt muziek
Nog even over 'De Hokjesman' en de Drenten

Het knikje van SAME en BOOGIE boven de N34

Zeker al acht jaar duikt langs spoor- en snelwegen in Noordoost-Nederland de graffiti-tag SAME op. Het lijkt er op dat hij of zij, misschien is het wel een groep, vanuit Zwolle opereert. In die stad zijn volgens mij de meeste tags gesignaleerd; berichten op internet en facebook wijzen althans in die richting.

Graffiti Same Boogie N34
Sinds kort prijkt er ook een SAME-tag op het viaduct Oringerweide over de N34, ter hoogte van Klijndijk tussen Odoorn en Emmen. De artiest in kwestie heeft hierbij samengewerkt met de eveneens vaak opduikende BOOGIE, wat een verwijzing lijkt naar Amerikaanse graffiti-artiest met dezelfde naam.

Hoewel ik van mening ben dat 'men' terughoudend moet zijn met het verfraaien van publieke werken en andermans eigendommen, word ik vaak aangenaam getroffen als ergens iets van SAME of BOOGIE tegenkom.

Niet alleen omdat hun tags met zorg zijn aangebracht en er denkwerk achter de manier van werken schuil lijkt te gaan, meer nog omdat ze een effect veroorzaken dat vergeleken kan worden met een verrassend vriendelijk knikje van een vreemde tijdens het voorbijgaan op straat in een verder tamelijk rimpelloos bestaan.

Mocht iemand mij in contact kunnen brengen met deze spuitverfjongens- en/of meisjes dan graag via het bekende adres. Discretie verzekerd. Schuilnaam geen bezwaar.