Roelof de Roo publieksfavoriet Werkplaats Emmen
Reve herdenken, Reve lezen, Reve herlezen

Evangelische Omroep filmt 'Gedichten in etalages'

'Gedichten in etalages' van stichting Gemeentedichter Emmen wordt ook buiten Zuidoost-Drenthe opgemerkt. Korte geleden  reisde  een cameraploeg van de Evangelische Omroep naar Emmen om opnamen van het project te maken voor het televisieprogramma Geloof en een hoop liefde. Morgen, dinsdag, worden de beelden ergens na 18.10 uur uitgezonden op NPO2. Deo Volente.

Geloof En Een Hoop Liefde Bertus
Drijvende kracht achter 'Gedichten in etalages' is Bertus Beltman. Sinds de eerste plakactie in een leegstaand winkelpand aan de Hoofdstraat heeft Beltman ervoor gezorgd dat ook verlaten etalages aan de Wilhelminastraat, De Baander en de Ermerweg in Emmen zijn voorzien van gedichten. De Evangelische Omroep maakte vooral opnamen in de Monetpassage waar in twee winkels posters zijn opgehangen.

'Gedichten in etalages' maakt deel uit van Ode aan Emmen, de bijdrage van stichting Gemeentedichter aan Emmen als culturele gemeente van Drenthe. Andere onderdelen zijn het educatieproject 'Dichter in een dag' en 'Emmen in Verzen', een multimediale kaart met gedichten over buurten, wijken en dorp in gemeente Emmen. Deze publicatie, waarvoor zo'n 150 gedichten zijn geschreven, volgt in september.