Binnenste (uit) Buiten. Poëzie in SMAHK Assen
Hoe de dag begint

Winkelruimte te huur: Hoofdstraat 55a Emmen

Halverwege de druilerige, halfwarme koopzondag werd gisteren in Emmen het eerste postergedicht onthuld van 'Gedichten in etalages', een van de projecten behorende bij 'Ode aan Emmen', de bijdrage van stichting Gemeentedichter Emmen aan Emmen als culturele gemeente van Drenthe. Willy Boerland, eigenaar van het leegstaande winkelpand aan Hoofdstraat 55a., hing samen met Bertus Beltman het gedicht Winkelruimte te huur op.

 IMG_9921

Daarna kon het fameuze loeren beginnen. Een beetje slenteren door de winkelstraat. Handen in de zakken, de hand op de knip. Af en toe een knikje naar een bekende. Soms een praatje met deze of gene. Over het weer en de opening van Wildlands: "Het schijnt mooi te worden, maar ik moet het nog zien of het wat wordt. Eeuwig zonde dat het centrum zo achteruit gaat. Wat hebben hier? Een gedicht? Zozo. Toe maar."

De komende weken worden in meer leegstaande panden gedichten gepresenteerd, zowel in Emmen als in de omringende dorpen. De negen gemeentedichters van Emmen hebben voor de eerste reeks ieder een gedicht afgestaan, zodat in panden een of meer posters kunnen worden opgehangen. De vormgeving van de posters is verzorgd door ontwerper Kitty van der Klugt. Panden beschikbaar stellen kan via [email protected].