Alweer opmerkelijke gasten in Kolkende Taal
Een blauwe blouse doet het altijd goed op de foto

De Schreeuwende Vrouw ontvangt Adri de Fluiter

De Fluiter Foto DvhNOnlangs werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn bijdrage aan de kunst in Drenthe en daarbuiten, op 6 november is beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer Adri de Fluiter hoofdgast tijdens een nieuwe aflevering van cultureel café De Schreeuwende Vrouw in Emmen.

De vers geslagen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zal in de bibliotheek aan het Noorderplein door, jawel, journalist Joep van Ruiten bevraagd worden over zijn inspiratiebronnen, over zijn projecten in Drenthe en daarbuiten en hoe hij zich als kunstenaar heeft ontwikkeld.

Uit het persbericht: “Het interview met De Fluiter vormt de opmaat voor een tafelgesprek over mogelijkheden en beperkingen voor kunstenaars in Zuidoost-Drenthe. Tentoonstellingsmaker Hannie Rijnierse (CBK Emmen), beeldend kunstenaar/fotograaf Saskia Boelsums en kunstenaar Elsbeth van Beilen van Atelier Abel zullen onder leiding van journalist Rien Kort hun licht over dit onderwerp laten schijnen.”

Plus: “Ook op het programma staat een optreden van columnist/acteur Gerwin Groote en een preview op Van Goede Grond. Presentator is Ellen Veenema. Het cultureel café op de begane grond van de bibliotheek is de tweede in een reeks die mogelijk wordt gemaakt door Emmen Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016, Dagblad van het Noorden, Bibliotheek Emmen en Filmhuis Emmen. Reserveren kan via deschreeuwendevrouw@gmail.com.”