Springerig denken met Tsead Bruinja
Talentvolle kunstenaars uit Emmen gezocht

A.L. Snijders blikt vooruit op Nederland Leest

SnijdersVooruitlopend op de campagne ‘Nederland Leest' brengt A.L. Snijders zaterdag 10 oktober een bezoek aan Emmen. Snijders is samensteller van de Nederland Leest-uitgave, dit keer een verhalenbundel.

Uit het persbericht: "In Emmen wordt ‘de koning van het zeer korte verhaal' (zkv) geïnterviewd door Dagblad van het Noorden-journalist Joep van Ruiten en zal hij vertellen aan welke eisen een zkv in zijn ogen moet voldoen."

Nederland Leest is de jaarlijkse leesbevorderingscampagne waarbij lezers middels een speciale uitgave worden uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één boek.

Bijzonder is dat het gekozen boek dit jaar per provincie verschilt. Zo zijn naast de door Snijders gekozen verhalen in Drenthe en Groningen verhalen toegevoegd van onder anderen Daniël Lohues, Peter Middendorp, Mariët Meester, Gerard Stout, Merijn de Vries, Jan Mulder, Herman Sandman, Aafke Steenhuis en Allard Schröder.

‘Nederland Leest' wordt van 1 tot en met 30 november gehouden. Het bezoek van Snijders is 10 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Emmen. Toegang is gratis.