Vrees om van de wereld te vallen
Rawie, Glasgow Boys en Jasper Krabbé in de Vrijdag

De eerste Schreeuwende Vrouw van Emmen

Een nieuw attractiepark, een nieuw plein, een nieuw centrum, een nieuw theater. Emmen maakt een bijzondere tijd door. Daar hoort een cultureel café bij: De Schreeuwende Vrouw op 18 september in de bibliotheek aan het Noorderplein.

DEschreeuwende vrouw

Het eerste café staat in het teken van theater. Voor een goed gesprek zijn uitgenodigd theaterdirecteur Jan Geert Vierkant, theatercriticus Jacques d' Ancona, Muzeval-programmeur Mieke Kluivers, Arie Wink van het Noord Nederlands Toneel en theatermaker Eva Wortmann. Daarnaast zijn er optredens van zanger/componist/radiomaker Bert Kamping en acteur/columnist Gerwin Groote. De presentatie is in handen van Ellen Veenema.

De Schreeuwende Vrouw wil liefhebbers van kunst en cultuur in Emmen bij elkaar brengen. Het café moet een podium bieden voor makers en publiek, voor cultuurconsumenten en – producenten, voor bijzondere initiatieven, nieuwe ideeën, afwijkende opvattingen en een kritische blik.

Op die manier hopen de initiatiefnemers een bijdrage te leveren aan een levendig cultureel klimaat in Zuidoost-Drenthe waar amateurs en professionals de ruimte en aandacht krijgen die zij verdienen. De entree voor het cultureel café is gratis. Bezoekers mogen middels een vrije gift na afloop bepalen wat kunst en cultuur in Emmen hen waard is. Aanvang 19.30 uur.

De Schreeuwende Vrouw wordt mede mogelijk door Emmen als Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016, Dagblad van het Noorden, Bibliotheek Emmen en Filmhuis Emmen.