Muziektheatervoorstelling tussen schilderijen Malevich
Over 'Het huis achter de wilgen' van Mariëtte Haveman

Emmen Culturele Gemeente – de kop is er af

In de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen is zaterdag een begin gemaakt met Emmen als Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016. Wethouder Bouke Durk Wilms verrichtte de opening met een zelfgeschreven gedicht. Aansluitend werd de flitscursus ‘Dichter in 1 dag gehouden’, een onderdeel van het Gemeentedichters-project Ode aan Emmen.

Flitscursus1
In de Cubyzaal nam docent Rense Sinkgraven zeventien cursisten mee in een vogelvlucht over het Nederlandse poëzielandschap zoals dat zich sinds de Tachtigers heeft gevormd. Middels voorbeelden en anecdotes werden de belangrijkste stromingen en dichters behandeld en deelnemers uitgedaagd hun pen te proberen. 'Dichter in 1 Dag' werd besloten met collage-poëzie.

De flitscursus vormde zaterdag de pilot voor vervolgcursussen die dit voorjaar aan jongeren en volwassenen worden gegeven. Stichting Gemeentedichter Emmen wil op deze manier schrijftalent in Zuidoost-Drenthe stimuleren en hoopt op meer gedichten over Emmen. Een deel daarvan wordt gedurende 2015 en 2016 ingezet voor Gedichten in etalages en de multi-mediale poëzieproject Emmen in verzen.

Flitscursus2